023 - 532 17 15
Terug

Linnaeuslaan 4, HAARLEM ZUID

Printen Stuur naar een relatie
English version below

Vrijstaande villa HOUT HOEVE

Schitterende beeldbepalende vrijstaande villa (gemeentelijk monument, bouwjaar 1906) op 711 m2 eigen grond. 

De stijl wordt bepaald door vele architectonische verfijningen: de hoektoren, fraai trappenhuis, bijzondere schouwkamer met pilaartjes en vensterbanken, rondom glas in lood, authentieke paneeldeuren, de karakteristieke hoofdentree.

Woonopp. 320 m2 – gebruiksopp. 347 m2 – inh. 1.405 m3

Vrijstaande garage (7.75 x 3.30 resp. 4.65) met vliering 

(7.75 x 1.55). Aparte buitenberging.

Direct bij uitvalswegen naar Amsterdam/Schiphol en Den Haag en op 5 minuten fietsafstand van Haarlem-centrum.

Parterre: Hoofdentree met bordes, vestibule (2.30 x 1.80), ruime  hal (4.0 x 2.50); vrijhangend toilet met fontein, garderobekast, wijnkelder met stahoogte (5.00 x 3.65).

Bijzonder sfeervolle woonkamer totaal 74 m2 met massief eikenhouten tapis gelegde parketvloer verdeeld in:woonkamer (9.35 x 4.40), stijlvolle kastenwand, in het verlengde de serre (4.50 x 2.90) en in de L-vorm de schouwkamer (5.40 x 3.75) met serre en vensterbanken.

Vanuit de centrale hal toegang tot de woon/eetkeuken (8.4 x 3.00), vele servieskasten, zwart granieten aanrechtbladen, inbouwapparatuur, eetgedeelte met openslaande tuindeuren naar zonnig terras, zwart/wit marmeren vloer.

Tussenverd.: badkamer (3.00 x 2.05) met wasmachine + droger-aansluiting, vrijhangend toilet, douche en wastafel, vloerverwarming.

1e etage: Overloop (5.30 x 2.50), 2 bergkasten; computerkamer (2.05 x 1.75), dakraam; slaapkamer (torenkamer) met schouw en kastenwand (5.30 x 3.20) en sierplafond; slaapkamer (4.30 x 2.95); bijzonder grote slaapkamerruimte (8.65 x 7.00 resp. 3.95) met ingebouwde kledingkasten, openslaande deuren naar loggia (overdekt balkon 4.00 x 1.20); grote nieuwe badkamer (3.80 x 2.95) met groot hoekbad, aparte douche met trendy extra functies, wastafel en toilet, designradiator, vloerverwarming.

2e etage : ruime overloop (5.20 x 2.50); moderne badkamer met douche, toilet, kast, smaakvolle keramische wastafel (2.52 x 3.04); slaapkamer (5.55 x 2.92); grote L-vormige verblijfsruimte (5.90 x 5.15); aangrenzend de torenkamer met slaapkamer gedeelte.   

-Gemeentelijk monument nummer 0392/59-0334

-ligging in beschermd stadsgezicht

-Woonopp. 321 m2  - inhoud 1.405 m3 - externe bergruimte 38 m2 – overige
inpandige ruimte 21,5 m2  

 

-Hoofdgebouw gemetselde fundering (geen palenfundering)

-Vrijstaande garage gebouwd in 2004 (fundering stalenbuispalen, betonnen vloer). Breedte inrijdeuren 3.30 m, aparte achteringang voor fietsen. Vlizotrap naar de zolder met Velux dakraam. V.v. elektra 

-elektrisch oplaadpunt bij garage voor het opladen van een hybride voertuig

-de tuin is voorzien van een automatisch tuinsproeisysteem

-elektrisch bedienbare zonneschermen

-Vloerverwarming 2006 (onder parketvloer parterre, vestibule, centrale hal en keuken)

-Bodemafsluiting v.v. schelpenlaag onder de betonnen systeem/combinatievloer (met isolatie). Kruipruimte 1.00 m

-Open haard: dubbelwandige afvoerpijp 

-Alarminstallatie aanwezig

-Parterre plafondhoogte 3.80 m – verdieping plafondhoogte 3.20 m

-Kelderhoogte 2.00 m

-C.v.-ketel  HR Nefit CW6 Topline (bouwjaar 2010) in (inpandige) berging

De villa “Houthoeve” is uitgevoerd in Engelse landhuistrant met rode pannendekking en heeft een gaaf bewaard gebleven karakter. Door de ongelijke schilden van het zadeldak is de tweede bouwlaag deels aan het zicht onttrokken. Een op één van de gevelhoeken aansluitende markante torenachtige uitbouw is gevat onder een zadeldak met een driezijdige sluiting. De gevels zijn gepleisterd en worden gekenmerkt door een gevarieerde indeling met oorspronkelijk ingevulde vensters en ingangen. Ze hebben een wisselend formaat. In de linker zijgevel bevindt zich rechts de hoofdingang die is opgenomen in een rondboog en bereikbaar is via een kwartrond bordes. Rechts hiervan voornoemde toren. 

English version:

DETACHED VILLA “ HOUT HOEVE “

Superb iconic detached villa (monument, built in 1906) on 711 m2 of land. The style is dominated by many architectural refinements: the tower, beautiful staircase, special gentleman’s room with pillars and window sills, stained glass, authentic panel doors, the characteristic main entrance. 

Living area 320 m2 – user surface 347 m2 - content 1.405 m3

Detached garage (7.75 x 3.30 or 4.65) with loft (7.75 x 1.55). 

Directly at exit roads to Amsterdam / Schiphol and The Hague and 5 minutes cycling distance from Haarlem center.

LAYOUT:

Ground floor: Main entrance with terrace, lobby (2.30 x 1.80),  spacious hall (4.00 x 2.50);  modern toilet with washbasin, wardrobe, wine cellar height 2 m (5.00 x 3.65).

Attractive living room of  74 m2 with solid oak wood tapis laid parquet flooring.    Living room (9.35 x 4.40), hand made wall cupboard, in the extension the conservatory (4.50 x 2.90) and in the L-shape the gentleman's room (5.40 x 3.75) with  window sills.

From the central hall there is an access to the dining kitchen (8.4 x 3.00) with storage cupboards, black granite countertops, appliances, black & white marble floor, dining area with French windows to the sunny terrace.

Mezzanine floor: bathroom (3.00 x 2.05) with space for washing untis, modern toilet, shower and washing stand, underfloor heating. 

1st floor: passage (5.30 x 2.50), 2 cupboards; computer room (2.05 x 1.75); bedroom (tower room 5.30 x 3.20) with ornamental ceiling; bedroom (4.30 x 2.95); very large master bedroom (8.65 x 7.00 or 3.95) with built-in wardrobes; covered balcony (4.00 x 1.20); large new bathroom (3.80 x 2.95) with a bath situated in the corner, separate shower with trendy extra functions, washbasin and toilet, design radiator, underfloor heating.

2nd floor: spacious corridor (5.20 x 2.50); modern bathroom with shower, toilet, cupboard, tasteful ceramic washbasin (2.52 x 3.04); bedroom (5.55 x 2.92); large L-shaped living area (5.90 x 5.15) and  the tower room with bedroom area.

Special information:

Municipal monument number 0392 / 59-0334

Living space 321 m2 - content 1.405 m3 - storage space 38 m2 -  extra space 21.5 m2

Location in a protected cityscape 

Main building masonry foundation 

Separate outside storage

Detached garage built in 2004 (foundation steel tubular piles, concrete floor).            Width entrance doors 3.30 m, separate storage for bicycles. Hatch staircase to the attic with window electric charging point near the garage for charging a hybrid vehicle the garden is equipped with an automatic garden sprinkler system electrically operated sunblindes

Underfloor heating 2006 (under parquet floor parterre, vestibule, central hall and kitchen)

Bottom seal with seashells underneath the concrete system / combined floor (with insulation). Crawl space 1.00 mFireplace: double-walled drain

Alarm system present

Ground floor ceiling height 3.80 m -first  floor ceiling height 3.20 m

C.v. boiler HR Nefit CW6 Topline (year 2010) in (indoor) storage

The villa "Houthoeve" is executed in English country house with red tile cover and has a well preserved character. Due to the uneven shields of the saddle roof, the second building layer is partly hidden from sight. A striking tower-like extension that connects to one of the façade corners is encased under a roof with a three-sided closure. The façades are plastered and are characterized by a varied layout with windows and entrances. In the left side wall is the main entrance in a round arch and is accessible via a quarter-round platform.